Història

L’IES Balàfia es va posar en funcionament el curs 2003-2004 oferint només primer i segon d’ESO. Actualment a l’IEs Balàfia es pot estudiar tota l’etapa educativa d’ESO i Batxillerat, a més a més, disposa d’una aula UEECO, ofereix una Formació Professional Bàsica en Cuina i Restauració i un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serveis de Restauració.

El nostre centre està situat a poca distància del poble de Sant Llorenç de Balàfia, en un entorn rural envoltat de boscos i conreus, allunyat de qualsevol nucli urbà.

Sant Llorenç és un petit poble amb molta història, envoltat de fèrtils terres de cultiu i banyat per una meravellosa llum. Com a la resta de l’illa, el centre de la vila és l’església (segle XVIII), que es caracteritza per tenir un sol arc a l’entrada. El temple es va construir proper a l’Poblat de Balàfia, un conjunt medieval de cinc cases agrupades, amb dues torres de defensa, erigit per la població per protegir-se de les invasions corsàries, molt freqüents en la plana de Sant Llorenç.